top of page
Inschrijven

Wens je je kind in te schrijven op onze school? Wil je graag eerst eens een kijkje komen nemen? Wens je meer info omtrent onze school? 

Alle kinderen, geboren voor 1 januari 2022, kunnen vrij inschrijven tot aan de startdatum van de volgende aanmeldperiode. (medio februari 2024).

Neem dan contact op met ons via:  e-mail    directie@vbsdeleeroase.be , secretariaat@vbsdeleeroase.be
                                                                telefoon  014/94 48 08                                                             

Sinds het schooljaar 2023-2024 werken alle Geelse scholen met een centraal aanmeldingssysteem. 

 

Hoe werkt het aanmeldingssysteem voor schoolkinderen?

Met een aanmelding laat u weten op welke school/scholen u uw kind het liefst wil inschrijven. Ontdek de werkwijze in de video, of lees eronder verder.

U hoeft als ouder niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. U krijgt een periode de tijd om uw kind aan te melden. Het systeem houdt rekening met de school van uw voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 

Voor wie?

Het aanmeldingssysteem is voor iedereen die wil inschrijven in een Geelse basisschool. Dus niet enkel startende kleuters werken met het systeem, maar ook alle hogere leerjaren. 

Procedure

Aanmelden wil zeggen dat u laat weten welke school of scholen uw voorkeur hebben om uw kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat u weten of uw kind een plaats heeft. Pas daarna gaat u uw kind inschrijven op school.

Hoe gaat het in zijn werk?

De aanmeldingsprocedure voor ouders met een kind geboren in 2021, ouders die een andere school kiezen voor hun kind of ouders met een kind geboren voor 2021 en die nog niet ingeschreven zijn in een school:

 • U kan uw kind online aanmelden van 27 februari tot 19 maart 2024. U geeft best meerdere voorkeursscholen op.

 • De aanmeldingen worden verwerkt van 22 maart tot en met 20 april. Is er op de school van uw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepaalt de afstand van uw woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.

 • Ten laatste op 21 april krijgen alle ouders een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
  (Je kind komt automatisch op de wachtlijst te staan van de school van eerste voorkeur, als het daar geen plekje kreeg toegewezen. De school contacteert je als er een plekje vrij komt.)

 • Van 24 april tot 15 mei kan u op deze basisschool terecht om uw kind in te schrijven met het ticket.

 • Vanaf 23 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

 

Leerlingen die broers of zussen, halfbroers of -zussen of kinderen die op hetzelfde adres zijn gedomicilieerd, moeten naar dezelfde school kunnen gaan. Ook kinderen van schoolpersoneel krijgen voorrang. Zij melden tegelijkertijd aan met alle andere kinderen, maar krijgen bij de ordening voorrang in de school waar er al een gezinslid naar school gaat/werkt.

Wat hebt u nodig om aan te melden?

 • Het rijksregisternummer van uw kind

 • Het domicilieadres van uw kind
   

bottom of page