Inschrijven
Je kan je kind sinds 2020 niet meer rechtstreeks bij een school inschrijven. Eerst moet je je aanmelden via de stad Geel via de procedure die in het filmpje wordt uitgelegd. 

Je hoeft als ouder niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. Je krijgt een periode de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 
 

Voor wie?

Het aanmeldingssysteem is voor iedereen die wil inschrijven in een Geelse basisschool. Dus niet enkel startende kleuters werken met het systeem, maar ook alle hogere leerjaren. 
 

Procedure

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.
 

Hoe gaat het in zijn werk?

De aanmeldingsprocedure voor ouders met een kind geboren in 2020, ouders die een andere school kiezen voor hun kind of ouders met een kind geboren voor 2020 en die nog niet ingeschreven zijn in een school:

 • Je kan je kind online aanmelden van 9 maart tot 8 april 2022. Je geeft best meerdere voorkeursscholen op.

 • De aanmeldingen worden verwerkt van 11 tot en met 18 april. Is er op de school van jouw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan bepalen de sociale mix op school en de afstand van je woonplaats tot de school, welke kinderen een plaats krijgen.

 • Ten laatste op 19 april krijgen alle ouders een ticket via e-mail voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.

 • Van 20 april tot 20 mei kan je op deze basisschool terecht om je kind in te schrijven met het ticket.

 • Vanaf 1 juni starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen, die nog over zijn, opengesteld.

Leerlingen die broers of zussen, halfbroers of -zussen of kinderen die op hetzelfde adres zijn gedomicilieerd, moeten naar dezelfde school kunnen gaan. Zij krijgen een voorrangsperiode samen met kinderen van schoolpersoneel. Die timing ziet er als volgt uit:

 • Van 10 tot 25 januari 2022 loopt de aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroep.

 • Deze ouders ontvangen het ticket van de school ten laatste op 27 januari en kunnen dan hun kind inschrijven tussen 28 januari en 22 februari 2022.
   

Wat heb je nodig om aan te melden?

 • Het rijksregisternummer van je kind

 • Het domicilieadres van je kind