top of page
Inschrijven

Je kan je kind sinds 2020 niet meer rechtstreeks bij een school inschrijven. Eerst moet je je aanmelden via de stad Geel. 
 
Ontdek de werkwijze via volgende link, of kijk naar het filmpje. 

https://www.geel.be/eerst-aanmelden-dan-inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Je hoeft als ouder niet aan te schuiven of te kamperen bij de start van de inschrijvingsperiode. Je krijgt een periode de tijd om je kind aan te melden. Het systeem houdt rekening met de school van je voorkeur en zorgt er ook voor dat kinderen in de buurt van hun woonplaats naar school kunnen gaan. 

Voor wie?

Het aanmeldingssysteem is voor iedereen die wil inschrijven in een Geelse basisschool. Dus niet enkel startende kleuters werken met het systeem, maar ook alle hogere leerjaren. 
 

Procedure

Aanmelden wil zeggen dat je laat weten welke school of scholen je voorkeur hebben om je kind naar school te laten gaan. Het aanmeldingssysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind een plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.

Capaciteitsbepaling

Onze school moet jaarlijks haar capaciteit bepalen via het Centraal Aanmeldingssysteem van de stad Geel. De capaciteit geeft aan hoeveel kinderen er ingeschreven kunnen worden.

Voor onze school is dat:

  • Kleuterschool:

  • Jongste kleuters: max. 30

  • Oudste kleuters: max. 30

  • Lagere school: max. 30 per graad

Eens de capaciteit bereikt is, wordt elke bijkomende leerling geweigerd. Elke geweigerde leerling krijgt een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving en wordt als geweigerde leerling in het inschrijvingsregister geschreven.

 

 

Wat heb je nodig om aan te melden?

  • Het rijksregisternummer van je kind

  • Het domicilieadres van je kind

bottom of page