top of page

Kindergemeenteraad

De Kindergemeenteraad in Geel is een gemeentelijke adviesraad voor 9 tot en met 12 jarigen. Elke Geelse school kan aan het begin van het schooljaar 2 afgevaardigden aanstellen voor de raad die twee à drie keer per schooljaar doorgaat.

Tijdens deze 2 uur durende bijeenkomst krijgen de afgevaardigden de kans om rechtstreeks vragen te stellen aan of problemen aan te kaarten bij het college van burgemeester en schepenen. Indien deze vragen niet onmiddellijk kunnen beantwoord worden, worden deze doorgespeeld aan de stadsdiensten.

Buiten de vragenronde worden er diverse thema's besproken en methodieken toegepast. Zo krijgt de Kindergemeenteraad de kans om hun stempel te drukken op het Geelse (jeugd)beleid. Sinds de start van de raad in 2013 zijn er reeds verschillende realisaties uit de bus gekomen.

 

Kindergemeenteraad foto 1..jpeg
Kindergemeenteraad foto 2.jpeg

Voor onze school hebben we dit jaar Nore en Alice afgevaardigd. Zij maken ook telkens een kort verslag van de vergadering.

 

Verslag december 2022 

Heb jij als ouder ook nog een leuk ideetje voor onze school?                                          

Mail dat naar meester.stijn@vbsdeleeroase.be of naar directie@vbsdeleeroase.be. Wij geven dit door aan onze 2 afgevaardigden.

bottom of page