top of page

Naar het secundair

Naar het middelbaar! Een heel grote stap voor je kind, maar ook voor jezelf als ouder. In volgend filmpje legt men uit hoe je je kind aanmeldt en later inschrijft in het secundair onderwijs. 
 

Alle middelbare scholen in onze regio (Geel, Kasterlee, Herentals, Vorselaar, Mol en Westerlo) stappen over naar een digitaal aanmeldsysteem. Via een website laat u weten op welke school u uw kind wilt inschrijven. U geeft meerdere keuzes in. Het aanmeldsysteem verdeelt de kinderen over de scholen. Als er voldoende plaatsen zijn, krijgt u automatisch de school van uw eerste voorkeur. Als er te weinig plaatsen zijn in een school, wijst het systeem willekeurig de plaatsen toe. Zo krijgen alle kinderen even veel kans om zich in te schrijven in hun favoriete school.
 

Tijdlijn

Tot 27 maart: kies meerdere scholen

Kies voor uw kind verschillende scholen die bij uw kind passen. Op deze websitepagina vindt u een overzicht van alle secundaire scholen in Geel en de ruimere aanmeldregio. Sommige scholen organiseren tijdens deze periode infomomenten voor nieuwe leerlingen of u kunt een afspraak met de school maken.

27 maart - 21 april: meld uw kind aan via het digitaal systeem

Meld u aan voor de A of B-stroom. U kiest bij uw aanmelding nog niet voor een specifieke studierichting. Dat gebeurt pas bij de effectieve inschrijving op de school. Aanmelden kan tussen 27 maart (9 uur) en 21 april (23.59 uur). Het systeem houdt geen rekening met het tijdstip waarop u aanmeldt.

Wilt uw kind naar dezelfde school als de broer of zus of naar de school waar één van de ouders werkt? Duid dit dan aan bij de aanmelding, u krijgt dan voorrang.

22 april - 15 mei: u krijgt een school toegewezen

U krijgt een e-mail met een inschrijvingsticket voor uw toegewezen school. Als er voldoende plaatsen zijn, krijgt u automatisch de school van uw eerste voorkeur. Is uw voorkeurschool volzet, dan wordt er gekeken naar de andere scholen uit uw lijst. 

16 mei - 12 juni: schrijf u in op de toegewezen school

Schrijf uw kind in tussen 16 mei en 12 juni in de toegewezen school. Doe dit ten laatste op 12 juni, anders verliest u die plaats. Hebt u geen plaats in uw voorkeurschool? U krijgt een seintje als er een plaats vrijkomt in een school die hoger staat op uw lijst.

bottom of page